Općenito

Sagledavajući komparativne mogućnosti kraja, općina Hum na Sutli ima niz prednosti u razvoju turističke djelatnosti, povevši od stabilne gospodarske situacije, ekološki čiste sredine, prirodnih resursa, povijesno-kulturne baštine, te dobro osmišljenih povijesnih i kulturnih veza sa susjednom Slovenijom. Smještaj u pograničnom području od nas iziskuje posebni angažman i napore, jer, de facto, graničimo sa Srednjom Europom. Zato naš pristup turizmu treba biti u skladu sa srednjoeuropskim dostignućima i razmišljanjima.

Prirodni resursi omogućuju razvoj lovnog, ribolovnog i rekreativnog turizma. Tradicija staklarstva treba predstavljati okosnicu razvoja kulturnih, sportskih i etnoloških programa. Posebno treba razvijati programe pogranične suradnje, a svoje mjesto moraju pronaći i povijesno-kulturno-sakralni objekti u programima jednodnevnih izleta, organizaciji koncerata duhovne i sakralne glazbe, te likovnih kolonija.

Nakon razgledavanje Huma na Sutli, gostima i turistima nudimo okrijepu u našim domaćim ugostiteljskim objektima, gdje će svatko pronaći nešto za svoj ukus po povoljnim cijenama, a „Dobru kapljicu“ u svojim kletima mogu ponuditi vinogradari koji su se u posljednje vrijeme na raznim natjecanjima okitili mnogobrojnim medaljama i priznanjima.

 

vrh stranice