Cvjetni Hum 2016.

07.11.2016.

U subotu 5. studenoga, održana je završna svečanost ekološko-edukativne akcije «Cvjetni Hum 2016.», koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli.
 
Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnicau sastavu: Ljiljana Blažun – predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i NuhiRamadani, obišla je od srpnja do rujna 230 domaćinstava u Općini.
Nakon multimedijske projekcije s gotovo 500 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 15 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 1200 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.
U kulturno-umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Milice Dravinec, Hum na Sutli 228. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Ljiljani Završki, Klenovec Humski 37. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobilaMarjanaRebić, Strmec Humski 9/1, a u kategoriji VoćnjakDušanStuhne, Vrbišnica 51. Najljepše ovogodišnje Humsko okno imala je AntonijaPodhraški, Prišlin 105,a za Živicuje priznanje pripalo Ružici Rebernjak, Rusnica 56. U kategoriji
Trsjepriznanjeje pripaloJosipuPodhraškom, Mali Tabor 70, a u kategoriji BrajdeBernardiBarić, Orešje Humsko 5. Vlasnica najljepših Tradicijskih ruža ove je godine SuzanaŠpiljak, Hum na Sutli 170.

U specijalnoj kategoriji „Kutak za odmor“ priznanje je primilaMaricaDrofenik, Mali Tabor 63. Marija i ZvonkoBoršić, Hum na Sutli 182, vlasnici su priznanja u kategoriji "Cvijeće dobrodošlice", a u kategoriji “Marljiv kao crv“JožicaŠpoljar, Mali Tabor 53/1. U kategoriji „Eko-etno“ priznanje je primila VesnaPereti, Prišlin 23/1, u kategoriji “Cvijeće i ja“GordanaGrahovar, Mali Tabor 8, dok je za najljepši ovogodišnji Poslovni prostor priznanje primila Humska klet.

U pripremi domjenka svoj doprinos dale su naše humske bake, s ovogodišnje županijske manifestacije „Babičini kolači“: Ljubica Bračun, Melita Humski, Joška Poredski i Magda Svečak, te Ljiljana Blažun, kao predsjednica Komisije za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnicai Biserka Halužan sa svojim nezaobilaznim klipićima. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu slapovima cvijeća i šarenim kišobranima uredile dvije Ane:Ana Vukas i Anica Kovačić.
vrh stranice