Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2021.“

14.09.2021.

U nedjelju, 12. rujna, na terasi Pivnice Cantina, u Klenovcu Humskom, održana je završna svečanost 17. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2021.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Paulina Bogović i Nuhi Ramadani obišla je od srpnja do rujna oko 170 domaćinstava u Općini. Općinski načelnik Zvonko Jutriša uručio je prigodna priznanja najboljima u 17 kategorija, te je podijelio pakete lukovica i sjemenja, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno ne samo cvjetno preobraziti Hum na Sutli, nego i obogatiti vrtove raznim povrćem.

U glazbenom dijelu programa nastupila je naša sumještanka Kristina Tepeš, pobjednica ovogodišnjeg 53. festivala „Prvi glas Zagorja“, uz gitarsku pratnju brata Marka Tepeša, te su izvedbom poznatih melodija oduševili nazočnu publiku. U skladu s epidemiološkim mjerama, svečanosti su nazočili samo dobitnici ovogodišnjih priznanja, dok će se cjelokupna prezentacija moći pogledati na općinskim stranicama.

 

Ove su godine priznanja za najljepše balkone i terase primili STJEPAN FIRŠT, Vrbišnica 21/2, MIRA I SILVO PONGRAČIĆ, Prišlin 99, i IRENA KAMENŠČAK, Zalug 36, a za najljepši humski okoliš i okućnice BRIGITA ŠTIH, Zalug 34/1, i MARTINA I IVAN TURNER, Prišlin 100/1.

U kategoriji tradicijski vrt priznanje su dobile MARIJANA I DIJANA REBIĆ, Strmec H. 9/1, a za najljepše uređeni voćnjak VLADIMIR KOLAREC, Mali Tabor 8/4.

U kategoriji živice priznanje je primio ZVONIMIR BORŠIĆ, Hum na Sutli 182, a u kategoriji trsje IVAN JUTRIŠA, Druškovec H. 106.

Najljepše tradicijsko svijeće ove je godine imala MIRA KUČIŠ, Vrbišnica 58, a za cvjetni detalj priznanje je primila IRENA PODHRAŠKI, Mali Tabor 60.

U specijalnoj kategoriji cvijeće dobrodošlice priznanje su primile JOŽICA POREDSKI, Grletinec 38, i VALENTINA KRKLEC, Strmec H. 74/1, a u kategoriji cvijeće i ja MILICA VEŠLIGAJ, Klenovec H. 81, i TEREZIJA KORBAR, Hum na Sutli 87.

U specijalnoj kategoriji cvjetni kutak priznanje su primile NADA I VIOLETA ČUČEK, Klenovec H. 76/1, a za humska okna ZVJEZDANA DRENŠKI, Rusnica 64/1.

U specijalnoj kategoriji kutak za odmor priznanje je pripalo LJILJANI PEVEC, Strmec H. 58/1.

U specijalnoj kategoriji marljiv kao crv priznanje su primile MAGDICA MIKLAUŽIĆ, Hum na Sutli 107/2, i MARIJA PILDEK, Poredje 50/2, a u kategoriji raspela i poklonci DANICA HLUPIĆ, Druškovec H. 84.

U specijalnoj kategoriji eko – etno priznanje je pripalo NARCISI BREZINŠČAK, Druškovec H. b.b., a u posljednjoj specijalnoj kategoriji dječji kutak priznanje su primili SLAVICA I MILAN JUTRIŠA, Orešje H. 52.

Za dobru gastro-atmosferu pobrinula se Pivnica Cantina, dok su prostor uredile Anica Kovačić i Ana Vukas.

Tekst: Đurđa Mesarić

Foto: Dragan Kušec

Galerija slika

vrh stranice