Donacija računala i mobitela polaznicima informatičkog tečaja

29.11.2017.

Uz potporu općine Hum na Sutli uz nazočnosti načelnika općine Zvonka Jutriše u prostorijama općine dana 27.11.2017. godine završen je 25. tečaj informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji. Tečaj je trajao svakodnevno u vremenu od 20.11.2017. godine do 27.11.2017.godine u vremenu od 18,00 do 21,00 sati.
Na prigodnom druženju na završetku tečaja sedmorici polaznika tečaja načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša uručio je donaciju PC - računala, a dvojici nove mobilne uređaje. Donaciju informatičke i druge opreme osigurali su zajedno općina Hum na Sutli i UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorske županije i Županija Krapinsko-zagorska.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorske županije već 6. godinu provodi “Projekt informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja učesnika Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i članova njihovih obitelji“i iznimno je dobro prihvaćen među braniteljskom populacijom, a vidljiv je i interes braniteljskih i ostalih udruga/udruge civilnog društva. Projekt je na prvom mjestu u programima aktivnosti Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Do sada održano je ukupno 24 tečaja na kojima je bilo nazočno 384 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Provedba projekta pokazala da je informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja ali i članova njihovih obitelji među braniteljima dobro prihvaćena a i da je nužno potrebna.

vrh stranice