Humfejst 017

06.11.2017.

Ovogodišnji program Humfejst u organizaciji Narodne knjižnice Hum na Sutli i župe Prišlin održan je 27. listopada 2017. u župnoj crkvi sv. Petra u Prišlinu. Program je bio posvećen 250 - toj obljetnici rođenja Ivana Krizmanića, hrvatskog velikana, bistričkog župnika, književnika i prevoditelja koji je rođen 1766. godine na dobru Vučja Gorica u Humu na Sutli.
U prišlinskoj crkvi također je predstavljen dio izložbekoja je posvećena Krizmaniću i njegovu vremenu, a koja je održana u Mariji Bistrici u veljači mjesecu ove godine prigodom realizacije projekta OMH Marija Bistrica „Marija Bistrica u doba Ivana Krizmanića i hrvatskog narodnog preporoda“.

O životu Ivana Krizmanića i njegovu značaju za kulturnu i crkvenu povijest Hrvatske govorili su: ravnateljica humske knjižnice Narcisa Brezinščak i prišlinski župnik vlč. Damir Ivanek.
U ime bistričke župe nazočnima se obratio vlč. Antun Motočić, nekadašnji župnik u Prišlinu, a u ime općine Hum na Sutli nazočne je pozdravio načelnik Zvonko Jutriša.
U glazbenom programu nastupili su: župni zbor crkve sv. Petra Prišlin i mješoviti zbor KUD-a Rikarda Jorgovanića Hum na Sutli.
vrh stranice