Izbor najboljeg projekta u sklopu projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade 16.7.2021.

13.07.2021.

Ovog će se petka, 16. srpnja 2021. od 12 do 17 sati u velikoj općinskoj dvorani održati izbori za izbor najboljeg projekta u sklopu projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade.

Ideje između kojih će mladi između 14 i 30 godina moći birati su:

1.    90`S ROLL `N` DANCE PARTY - `BUDI FUNKY COOL`

 

Festival je zamišljen na disko rolama, kao idealan spoj zabave i sporta gdje je cilj potaknuti mlade na malo drugačiju vrstu zabave na području Huma na Sutli, a i cijele KZŽ.

Ciljevi ove ideje su: 1) Okupiti mlade, a i sve one koji se tako osjećaju da se na jedan dan vratimo u 90-te. 2) Privući ljude u posjet Huma na Sutli. 3) Ostaviti dobar dojam i atmosferu te potaknuti na organiziranje festivala narednih godina kako bi se osim aktualnog Hoomstock-a mogli odvijati i festivali poput ovog gdje bi Hum konačno oživio i doživio procvat kulture i glazbe.

Uz festival u neon i šarenom stilu ludih 90-ih želimo da se jednu večer zabavljate uz stare hitove strane i domaće scene, te da u neobičnom stilu provedete noć u rolama!

Uz glazbu biti će organizirane aktivnosti poput: natjecanja u beer pong-u, ples s rolama, nagradne igre…

(Kristina Šeligo)

 

2.    VIDEŽ TRAIL

         Na natječaju je predstavljen kompletni projekt koji bi se izvodio u više faza.

Prva faza, pokrivena dobivenim sredstvima iz spomenutog projekta, uključuje uređenje postojeće staze, uređenje novih staza, postavljanje markacija, postavljanje koševa za smeće, sprava za vježbanje i sl.

Druga faza koja, nažalost, ne može biti obuhvaćena početnim troškovnikom jest uređenje odmorišta na određenom dijelu staze. Odmorište bi bilo opremljeno stolovima, klupama, roštiljem, sadržajem za djecu i prikladnim sadržajem za okupljanje ljudi.

Treća faza je postavljanje vidikovca na Videžu. Druga i treća faza uveliko ovise o interesu ljudi i posjećenosti same staze.

Videž trail je uređena šetno-biciklistička staza s popratnim sadržajem. Plan je da se na potezu Brod – Videž uredi više staza, kako kraćih, tako dužih i zahtjevnijih, s ciljem da su iste prikladne svim dobnim skupinama.

Popratni sadržaj podrazumijeva sprave za vježbanje vlastitom težinom. Kraj svake sprave bila bi tabla s opisom i načinom izvođenja svih mogućih vježbi.

(Marko Boršić)

 

Pozivamo sve mlade od 14 do 30 godina da dođu na glasovanje, sa sobom ponesu dokument osobnu iskaznicu ili putovnicu i podrže jednu od dvije predložene ideje.

vrh stranice