KONCERT ŽVA SOTELIE 4.6. 2022.

08.06.2022.

Ženski vokalni ansambla Sotelie, koncertom za pamćenje kojeg su održale 4. 6. 2022. u dvorani općine Hum na Sutli obilježile su  16- tu godišnjicu djelovanja. Sotelie djeluju pri  KUD-u Rikarda Jorgovanića od 2006. godine, a pod čvrstom rukom umjetničkog voditelja Siniše Miklaužića.

Dva puta su proglašene od strane Hrvatskog  sabora  kulture najuspješnijim malim vokalnim sastavom u RH; na smotrama  2012. i 2014. godine.

Vokalno tehnička interpretacijska razina je odlična kod svih pjevačica, intonacija je stabilna cijelo vrijeme, a interpretacija je iznimno izražajna i prekrasna, solistica je dragulj, ukupni dojam je odličan, samo je dio pohvala izrečen na račun njihove izvedbe.

Do sada su izdale dva nosača zvuka na kojima su obrade kajkavskih pjesama te pjesme na  humskom izričaju, a čije stihove je napisala i jedna od članica Sotelie, Grozdana Drašković.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo: izvornu postavu Sotelia činile su: Grozdana Drašković, Silva i Maja Miklaužić, Marina Klauški, Vesna Rebić i Tatjana Žnidarec. Neke pjevačice su odlazile, a neke dolazile i ostale kao: Anamaria Klasić, Jelena Miklaužić, Mirjana Očko. Jedno su vrijeme u Soteliama  pjevale; Marija Bolarić, Đurđica Jedvaj, Tamara Jutriša, Anita Križanec, Sandra Kokir i Nika Papeš.

Prije nekog vremena uključile su se i mlade snage: Karla Mikalužić, Lorena Papeš i Kristina Tepeš tako da današnja postavu čine: Grozdana Drašković, Silva, Maja, Jelena i Karla Miklaužić, Anamaria Klasić, Mirjana Očko, Lorena Papeš i Kristina Tepeš.

Svaka od navedenih članica u određenom periodu doprinijela je kvaliteti glazbene izvedbe  te je  vokalni ansambl postao jedna od vodećih  vokalnih skupina koja djeluje na području Hrvatskog zagorja.

Na koncertu su izvele raznovrstan repertoar od kajkavskih pjesama do zabavne glazbe te autorsko pjesme samih članica Sotelie, Grozdane Drašković i Anamarie Klasić, u a capella izvedbi te uz glazbenu pratnju na pianinu:  Siniša Miklaužić i  Lorena Papeš;  na gitari: Dino Miklaužić. Solo nastupe imale su Kristina Tepeš, Karla, Dino i Lora Miklaužić.

ŽVA Sotelie posebno su se zahvalile općini Hum na Sutli i načelniku Zvonku Jutriši što su omogućili redovitom potporom kontinuirani rada Sotelia punih 16 godina.

 

 

vrh stranice