Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

12.06.2017.

Dana 09. lipnja 2017 – u 9,00 održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Općine Hum na Sutli koja je sazvana od ovlaštenih predstavnica Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji. Konstituirajućoj sjednici bili su nazočni svi vijećnici Općinskog vijeća Općine Hum na Sutli, općinski načelnik Zvonko Jutriša, zamjenica općinskog načelnika Tanja Topić, direktori tvrtki : Tihomir Premužak, Darko Ranogajec, Josip Vuk, Josip Grilec, Damir Špiljak , Državni tajnik pri Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Mario Antonić, predstavnici političkih stranaka, ravnatelji ustanova kojima je Općina osnivač, te direktori komunalnih poduzeća.

Nakon predanog izvješća Mandatne komisije konstatirano je da su izabrani članovi općinskog vijeća Općine Hum na Sutli kako slijedi:
NIKOLA DRAŠKOVIĆ; LASTINE 41,
JANJA BORŠIĆ; HUM NA SUTLI 131,
MARIJO VIDIĆEK; PRIŠLIN 89/ 1,
DARKO HERAK; HUM NA SUTLI 85,
KATARINA DRAŠKOVIĆ; RUSNICA 42,
VERA LIPNJAK; DRUŠKOVEC HUMSKI 15,
ZVONIMIR GRAHOVAR; MALI TABOR 6/2,
RAJKO JUTRIŠA DRUŠKOVEC HUMSKI 17,
MIRJANA OČKO; MALI TABOR 9,
MIRA KIC; HUM NA SUTLI 62,
DALIBOR TEPEŠ; MALI TABOR 49/ 001,
ĐURĐICA MESARIĆ; HUM NA SUTLI 189,
ANA LUPINSKI; LUPINJAK 21,
MLADEN REBIĆ; KLENOVEC HUMSKI 18/2,
HRVOJE BREZINŠĆAK; LASTINE 1/ 6.

Za predsjednika općinskog vijeća jednoglasno je izabran Rajko Jutriša iz Druškova Humskog 17., za potpredsjednice Općinskog vijeća jednoglasno su imenovane, odnosno izabrane Ana Lupinski iz Lupinjaka 21. i Janja Boršić iz Hum na Sutli 131. Na istoj sjednici izabrana su i imenovana stalna radna tijela općinskog vijeća Općine Hum na Sutli, pa shodno tome Općinsko vijeće može nesmetano početi sa radom na redovitim sjednicama.

Predsjednik Općinskog vijeća g. Rajko Jutriša zahvalio se na ukazanom povjerenju, te napomenuo da će dužnost predsjednika ovog predstavničkog tijela obavljati sa dužnim poštovanjem i u dobrobit građana koji su i dali povjerenje ovom sazivu Općinskog vijeća.

Općinski načelnik Zvonko Jutriša, čestitao je predsjedniku i potpredsjednicima Općinskog vijeća na imenovanju. U slijedećem mandatnom razdoblju prije svega priželjkuje realizaciju važnih infrastrukturnih projekata koji zahtijevaju ne samo financijski pristup nego i timski rad, sinergiju od mikro razine, županijske, a naposljetku i državne.

U ime gospodarstvenika gospodin Tihomir Premužak obratio se nazočnima, te čestitao svim vijećnicima na osvojenim mandatima, a ujedno i predsjedniku i potpredsjednicima Općinskog vijeća na imenovanju. Iznio je očekivanja od strane gospodarstvenika koji se odnose na razvoj i boljitak vlastite lokalne zajednice, uvjeren je da infrastrukturni projekti nemaju stranačkih boja te da donošenje zajedničkih odluka može dati dobar rezultat za vlastitu zajednicu. Napominje, da gospodarstvenici stoje na raspolaganju za suradnju, te zaželio uspješan rad općinskim vijećnicima i općinskom načelniku.
Mario Antonić uputio je čestitke vijećnicima na dobivenim mandatima. Napomenuo, da sve svoje kapacitete stavlja na raspolaganje sa temeljnom svrhom, da pomogne svome Humu odnosno da se upregnu sve snage za dobrobit cijele zajednice.
vrh stranice