Ljeto u parku i hoomstock junior 2018.

03.09.2018.

Ovog je ljeta u Humu na Sutli bilo vrlo aktivno i zanimljivo.

U parku Osnovne škole Viktora Kovačića održan je projekt Ljeto u parku kojim se najmlađim mještanima nastoje ponuditi zanimljive aktivnosti tijekom školskih praznika. Projekt je započeo ekoradionicom o plastici u subotu, 28. srpnja. Djeci i roditeljima predstavljeni su načini recikliranja plastične ambalaže, između ostaloga kako i oni sami mogu iskoristiti otpadne plastične boce, a zanimljivo je bilo čuti i informacije iz prakse. Izrađivale su se narukvice od starih plastičnih boca, što je svakako bilo najzanimljivije ženskom dijelu sudionika, slagali mozaici od čepova u različitim motivima (srce, list, duga, cvijet), napravljen je set za kuglanje od plastičnih boca napunjenih pijeskom i improvizirane „tegle“ za sadnju sadnica rajčica s navodnjavanjem, različiti ukrasi... Ukratko, bilo je vrlo korisno i zanimljivo.

Druga ekoradionica - na temu stakla i papira – održana je u subotu 4. kolovoza. Djeca su dio staklenki obojila sprejem a dio oblijepila tankim grančicama te tako napravila unikatne vaze, u koje su stavili cvjetove napravljene od papirnatih rola. Mnogo truda uložili su i u izradu dvorca od papirnatih rola i trud im se na kraju zaista isplatio. Od novinskog papira su pak izradili girlande kojima su ukrasili park, čime je on dobio poseban čar i ugođaj.

Projekt Ljeta u parku završen je 11. kolovoza ljetnim kinom - projekcijom crtanog filma „Ledeno doba 4“. Uz kokice, sokiće i dekice na travi, naš crtić bio je pun pogodak za sve generacije.
Ljeto u parku nastalo je u suradnji Općine Hum na Sutli i udruge KŠU Gustav Krklec iz Lupinjaka. Organizatorica projekta Maja Starček u suradnji sa Tanjom Topić, istaknule su kako ih odličan odaziv motivira, ali i obvezuje da se s njime nastavi i sljedećih godina. U pripremi i provedbi radionica sudjelovali su i vrijedni učenici humske škole, a za njih i sve sudionike radionica, Vetropack Straža osigurala je i prigodne poklone.

No, to nije bilo sve. 23. kolovoza u organizaciji Humske udruge mladih održan je drugi po redu Hoomstock Junior, edukativno-zabavni projekt koji djeci omogućuje sudjelovanje u nesvakidašnjim likovnim, glazbenim i plesnim aktivnostima. I u ovom projektu važan je bio ekološki aspekt radionica. Ukrasi i uporabni predmeti izrađivali su se od prirodnih materijala (obojeni kamenčići kao magnetići), staklene ambalaže (boce obojene sprejom s efektom školske ploče na kojima su se pisale poruke i crtalo, sviranje na bocama) i plastični čepovi (izrada natpisa „Hoomstock“).
Uz likovne održana je i radionica breakdancea u suradnji s plesnom skupinom SoScary Crew iz slovenskog Rogatca, na kojoj su djeca i isprobala neke pokrete – npr. stajanje na glavi. Nakon radnog dijela, Boom!teatar izveo je interaktivnu predstavu „Velika staklena avantura“, također ekološke tematike i održan je dječji koncert na kojem su nastupile mlađa i starija grupa ritmičarki/mažoretkinja, dječji zbor Humčeki, Dino i Karla Miklaužić, Marko Tepeš te Gabrijela i Klara Očić, Za one neumorne, održan je i mini disco s koreografijom na najpoznatije hitove. Bilo je to 20-ak minuta neiscrpne energije i plesa, nakon kojih su se mogli čuti samo iskreni dječji povici – želimo još!

Organizatori zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovih dvaju projekata i pomogli da mještanima Huma na Sutli ljeto 2018. bude veselo, edukativno i nezaboravno.
Vidimo se iduće ljeto, naravno u parku!
 
Galeriju fotografija pogledajte OVDJE
vrh stranice