Najava predavanja i radionice „Prevencija i liječenje demencije“ , srpanj 2020.

07.07.2020.

Uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja, nastavljaju se aktivnosti u sklopu projekta Prevencija i liječenje demencije. Oba predavanja u srpnju održat će doktor Zlatko Hucika, doktor neurolog koji radi u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Prvo predavanje pod nazivom "Vrste demencije" održat će se u četvrtak 16. srpnja s početkom u 16 sati, a drugo će se predavanje pod nazivom "Liječenje Alzheimer demencije" održati u ponedjeljak 28. srpnja s početkom u 16 sati. Nakon oba predavanja slijedi kratka okrijepa, a potom i 60-minutna radionica vježbanja s fiziotarapeutom Ivanom Žerjavom gdje će polaznici imati priliku još jednom vidjeti i isprobati vježbe prilagođene osobama starije životne dobi koje su korisne za održavanje samostalnosti i izvođenje svakodnevnih aktivnosti, te kako bi se održao volumen mišićne mase, ojačale kosti, smanjili bolovi u kralježnici i zglobovima te smanjio rizik od pojave bolesti demencije.

Pozivaju se svi zainteresirani neovisno o području gravitiranja i dobi da sudjeluju u projektnim aktivnostima. Raspored idućih aktivnosti i tema predavanja bit će redovito objavljivani na web stranici Općine Hum na Sutli i ovdje na Facebook stranici "Prevencija i liječenje demencije".

SVA SU PREDAVANJA I RADIONICE BESPLATNE!

Kako bi se olakšao dolazak na predavanje i radionicu, organiziran je besplatan autobus. Autobus polazi 60 minuta prije početka predavanja. Ovog je to utorka u 15:00 sati te vozi slijedećim redom: Grletinec - Poredje - Brezno - Prišlin - Vučja gorica - Hum gornji - Druškovec - Vulica - Klenovec - Lupinjak - Hum donji. U povratku, po završetku predavanja i radionice, autobus vozi obrnutim redom.

Kroz ovaj će se projekt održati ukupno 20 predavanja i 20 radionica, a sve u svrhu podizanja informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti, samom razvitku i liječenju demencije te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelim dementnim osobama. Rezultat provedenog projekta bit će povećanje kvalitete liječenja dementnih osoba te njihova bolja njega i skrb te usporavanje rasta broja oboljelih osoba zahvaljujući predavanjima sa savjetima o preventivnim mjerama. Ciljane skupine su osobe starije životne dobi, zatim osobe koje boluju od nekog oblika demencije, članovi njihove obitelji te njegovatelji i osobe koje vode brigu i pružaju skrb takvim bolesnicima.

 

Sara Kolar, viši stručni referent - voditeljica projekta

plakat-radionice-srpanj.jpg

  

vrh stranice