Održan je 15. Mali županijski fašnik

12.02.2018.


Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Općine Hum na Sutli, te medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko Zagorje Krapina, a u organizaciji Turističke zajednice Općine Hum na Sutli i Destinacijsko-promidžbenog kluba "Zeleni bregi" iz Pregrade, održan je u Humu na Sutli, 10. veljače 2018. godine, jubilarni 15. Mali županijski fašnik.

Fašničku povorku od oko 300 sudionika predvodio je fašnički princ Matija Krizmanić u pratnji klauna Srećka, a prigodni program održan je u kinodvorani, gdje su se vrtići i predstavili mnogobrojnoj publici. Prava poslastica bio je program klauna Srećka, koji je izazvao pravo oduševljenje među djecom.

I ove je godine povorka imala revijalni karakter. Od prikupljenih sredstava nabavljen je kompjutor za Valentinu Kunštek, iz Krapine, učenicu OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, Krapinske Toplice, te članicu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama, Krapina. Za svu djecu i sudionike programa organiziran je i tradicionalni "krafna-domjenak“.

U ime Krapinsko-zagorske županije županijski ključ predao je fašničkom princu Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana KZŽ, dok se nazočnima s nekoliko prigodnih riječi dobrodošlice obratio Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli. Na kraju su zajedno podijelili slatke pakete vrtićima, te predali kompjutor Valentini Kunštek.

Nazočnoj publici predstavili su se: DV „GUSTAV KRKLEC“ iz Krapine, DV „TRATINČICA“ iz Desinića, DV „BUBAMARA“ iz Donje Stubice, DV „BEDEKOVČINA“ iz Bedekovčine, DV „NAŠA RADOST“ iz Pregrada, te domaći DV „BALONČICA“.


Đurđa Mesarić
 
Fotogaleriju pogledajte ovdje 
Foto: Dragan Kušec
vrh stranice