Održana 14. županijska manifestacija „Advent u Zagorju“

04.12.2017.

U nedjelju, 3. prosinca ove godine, u kinodvorani u Humu na Sutli, u organizaciji TZO Hum na Sutli i DPK „Zeleni bregi“ Pregrada, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko zagorje Krapina, održana je 14. županijska manifestacija „ADVENT U ZAGORJU“.

Obred paljenja prve županijske adventske svijeće predvodio je vlč. Damir Ivanek, župnik Župe Prišlin, a svijeću su zajednički upalili Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije i ZlatkoDeveničar, predsjednik Udruge slijepih KZŽ.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su: ZlatkoDeveničar, Tamburaški sastav 'Savski valovi’, Ženska vokalna grupa 'Ratkajke', Trio Šani Šeni, te domaće glazbene snage: Siniša Miklaužić,Karla i Dino Miklaužić,Ženski vokalni ansambl 'Sotelia', te župni zborovi župa Prišlin i Taborsko.

Kao i svake godine, manifestacija je imala humanitarni karakter. Sredstva su prikupljena od humskih općinskih vijećnika, načelnika i zamjenice načelnika, ravnatelja općinskih ustanova, direktora općinskih tvrtki, djelatnika Dječjeg vrtića 'Balončica', te priloga publike, u ukupnom iznosu od 10 tisuća kuna, a iskoristit će se za nabavku pomagala članovima Udruge slijepih KZŽ.U ime domaćinaZvonko Jutriša,načelnik Općine Hum na Sutli, predao je prikupljena sredstva Zlatku Deveničaru, predsjedniku Udruge slijepih.

Druga adventska svijeća bit će upaljena u prostorijama Udruge slijepih Krapinsko-zagorske županije, u Krapini, u nedjelju, 10. prosinca, u 16 sati, treća u subotu, 16. prosinca u okviru Božićnog koncerta u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, s početkom u 19 sati, a četvrta tradicionalno u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 24. prosinca, na misi zornici, u 6 sati.

Nakon programa organiziran je zajednički domjenak na platou ispred kinodvorane uz prigodni zabavni program.
 
Galeriju fotografija pogledajte ovdje
vrh stranice