Održana 15. Županijska manifestacija Advent u Zagorju

03.12.2018.

ODRŽANA 15. ŽUPANIJSKA MANIFESTACIJA
„ADVENT U ZAGORJU“U nedjelju, 2. prosinca ove godine, u kinodvorani u Humu na Sutli, u organizaciji TZO Hum na Sutli i DPK „Zeleni bregi“ Pregrada, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko zagorje Krapina, održana je 15. županijska manifestacija „ADVENT U ZAGORJU“.

Obred paljenja prve županijske adventske svijeće predvodio je vlč. Damir Ivanek, župnik Župe Prišlin, a svijeću su zajednički upalili Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Lucija Rebić iz Dječjeg vrtića „Balončica“ i Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su: Zlatko Deveničar, ŽVG Lire, ŽVA Sotelia, Dino i Karla Miklaužić, Mješoviti zbor KUD-a 'Rikard Jorgovanić', Mješoviti zbor Župe Taborsko, Humske mažoretkinje, Dječji zbor 'Humčeki' i Dječji vrtić „Balončica“.

Kao i svake godine, manifestacija je imala humanitarni karakter. Sredstva za nabavku televizora domaćem Dječjem vrtiću 'Balončica' prikupljena su od Humčana: načelnika i zamjenice načelnika, općinskih vijećnika, ravnatelja općinskih ustanova, direktora općinskih tvrtki, djelatnika Dječjeg vrtića 'Balončica', te priloga publike. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli, predali su televizor Miri Klasić, ravnateljici DV „Balončica“, a adventski vijenac Kseniji Ostojić, ravnateljici DV 'Gustav Krklec' iz Krapine.

Budući da je ove godine manifestacija u znaku dječjih vrtića, druga adventska svijeća bit će upaljena u DV Gustav Krklec, u Krapini, u ponedjeljak, 10. prosinca, treća također u ponedjeljak, 17. prosinca u DV u Bedekovčini, a četvrta tradicionalno u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 23. prosinca, na misi zornici.

Nakon programa organiziran je zajednički domjenak na platou ispred kinodvorane uz prigodni zabavni program.

vrh stranice