Održana 16. Županijska manifestacija „Advent u Zagorju“

03.12.2019.

  ODRŽANA 16. ŽUPANIJSKA MANIFESTACIJA „ADVENT U ZAGORJU“

U nedjelju, 1. prosinca ove godine, u kinodvorani u Humu na Sutli, u organizaciji TZO Hum na Sutli i DPK „Zeleni bregi“ Pregrada, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko zagorje Krapina, održana je 16. županijska manifestacija „ADVENT U ZAGORJU“.

Obred paljenja prve županijske adventske svijeće predvodio je vlč. Damir Ivanek, župnik Župe Prišlin, a svijeću su zajednički upalili Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, i Anita Miklaužić, onkološka pacijentica iz Pregrade.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su: GORDANA IVANJEK TUŠEK, ZLATKO DEVENIČAR, Mešani pevski zbor KD 'ANTUN ŠTEFANCIOZA' ROGATEC, Ansambl 'ACUSTIC BAND', Tamburaški sastav KUD-a ĐURMANEC, DINO I KARLA MIKLAUŽIĆ, ŽVA SOTELIA, Mješoviti zbor KUD-a 'RIKARD JORGOVANIĆ', Dječji zbor HUMČEKI i HUMSKE MAŽORETKINJE.

Kao i svake godine, manifestacija je imala humanitarni karakter. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, i Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli, predali su adventski vijenac dr. Stanku Belini, predsjedniku Zagorske lige protiv raka. Načelnik Zvonko Jutriša predao je prikupljena humanitarna sredstva, u iznosu od 10 tisuća kuna, Đurđi Mesarić, predsjednici Udruge „Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli, za tisak informativne brošure za oboljele od malignih bolesti s područja naše Županije. Župan Željko Kolar tom je prigodom najavio županijsku financijsku podršku projektu, u iznosu od 20 tisuća kuna.

Druga adventska svijeća bit će, u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka, upaljena u predvorju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, u subotu, 7. prosinca, u 17 sati, uz prigodni kulturno-umjetnički program domaćeg KUD-a „ZLATKO BALOKOVIĆ“, treća također u subotu, 14. prosinca, u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, na koncertu sestara Ivane Husar Mlinac i Marije Husar Rimac, a četvrta tradicionalno u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 22. prosinca, na misi zornici.

Nakon programa organiziran je zajednički domjenak na platou ispred kinodvorane uz prigodni zabavni program.

https://www.dropbox.com/sh/h14vepz9lqh3cp6/AAA2WCPAZX98LY5Tdb0-syDCa?dl=0

vrh stranice