Održana 2. radionica vježbanja - „Prevencija i liječenje demencije“

18.01.2021.

Održana je 2 i posljednja online radionica vježbanja u sklopu projekta Prevencija i liječenje demencije pod vodstvom fiziotarapeuta Ivana Žerjava. Za one koji nisu mogli prisustvovati YouTube premijeri koja je održana ove subote, 16. siječnja 2021. s početkom u 16 sati, ovdje je snimka cijele radionice.

https://www.youtube.com/watch?v=7xbAnRxIdLI

 

Unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji te nemogućnosti održavanja predavanja i radionica u dosadašnjem formatu, općina Hum na Sutli, koja je nositelj projekta „Prevencija i liječenje demencije“, dovitljivo je i snalažljivo prilagodila svoje projektne aktivnosti te će se s dolaskom nove godine sva preostala predavanja i radionice održavati u online formatu.
Druga online radionica vježbanja pod vodstvom fiziotarapeuta Ivana Žerjava održat će se 16. siječnja 2021. godine s početkom u 16 sati putem YouTube kanala Općine Hum na Sutli.
Poveznica na radionicu vježbanja: https://youtu.be/0EmCUZEfrLY
Projekt je to čija je vrijednost 479.350,00 kn kroz kojeg će se održati sveukupno 20 predavanja sa specijalistima neurolozima, neuropsihijatrima, psihijatrima i psiholozima te 20 radionica od čega je 10 radionica vježbanja s fiziotarapeutom, 5 plesnih radionica s profesionalnim plesačem i 5 likovnih radionica s art voditeljem. Namjera projekta je podizanje razine informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti demencije, samom razvitku i liječenju te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelima i njihovim članovima obitelji i njegovateljima. Tako će se kroz projektne aktivnosti povećati kvaliteta liječenja dementnih osoba te njihova bolja njega i skrb te usporavanje rasta broja oboljelih osoba zahvaljujući predavanjima sa savjetima o preventivnim mjerama.

Više informacija o nadolazećim online projektnim aktivnostima pronađite na facebook stranici Prevencija i liječenje demencije. 

 

Sara Kolar, voditeljica Projekta

vrh stranice