Početna konferencija Promocija zdravlja i prevencija bolesti

16.10.2019.

Početna konferencija projekta Prevencija i liječenje demencije

Danas, 16. listopada 2019. godine, u prostorijama Općine Hum na Sutli održana je Početna konferencija projekta Prevencija i liječenje demencije.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 479.350,00 kuna, a započeo je 23. srpnja 2019. godine potpisivanjem Ugovora kojim su Općini Hum na Sutli dodijeljena bespovratna sredstva u 100% - tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., odnosno 100% je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt će trajati 18. mjeseci i provodit će se na području Općine Hum na Sutli i okolice.
Konferenciju je započeo načelnik Općine Hum na Sutli, Zvonko Jutriša predstavljanjem projekta Prevencija i liječenje demencije te dosadašnjeg tijeka projektnih aktivnosti.
Prisutnima su se također obratila ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, gđa Nada Dogan dr. med. spec. obit. med.
Istaknuta je važnost podizanja svijesti o demenciji kako kod oboljelih tako i kod članova obitelji i njegovatelja te informiranje pojedinaca i šire zajednice o problemima i poteškoćama koje prouzrokuju demencija i Alzheimerova bolest. Procjenjuje se da trenutno u Hrvatskoj ima oko 86 000 osoba s demencijom.
Ciljane skupine su osobe starije životne dobi (u sklopu prevencije demencije), zatim osobe koje boluju od nekog oblika demencije, članovi njihove obitelji te njegovatelji i osobe koje vode brigu i pružaju skrb osobama s demencijom. Iz Općine Hum na Sutli ciljanja skupina su Udruga umirovljenika Matica umirovljenika Hum na Sutli i Udruga umirovljenika Josip Debeljak.
Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.
 
 
 
 
vrh stranice