Posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Humu na Sutli

17.05.2017.

Dana, 12. svibnja 2017. godine općinu Hum na Sutli i tvrtku OMCO Croatia posjetio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Posjeta predsjednika Valade RH bila je radnog karaktera prije svega vezana uz gospodarstvo općine Hum na Sutli.
U općinskoj vijećnici Općine Hum na Sutli upriličen je prijem predsjednika Vlade Plenkovića gdje je načelnik Jutriša iznio kratki pregled o općini i gospodarstvu na području općine Hum na Sutli. Prijemu su nazočili vodeći gospodarstvenici i obrtnici koji djeluju na području općine i šire.

Predsjednik Vlade bio je impresioniran onime što je vidio u našoj općini, posebno dobivenim saznanjem o izvrsnosti gospodarstva našeg kraja.

Nakon kratkog boravka u općinskoj vijećnici predsjednik Vlade RH obišao je tvrtku Omco Croatia, najveću tvornicu staklarskih alata na svijetu te istovremeno centar izvrsnosti u pogledu logističkog djelovanja unutar cijele Omco grupe.
Generalni direktor, Darko Ranogajec upoznao je sveprisutne s iznimnim rezultatima koji su ostvareni unutar 20 godina djelovanja Alatnice unutar Omco grupe. Impozantan je podatak da se broj zaposlenih povećao sa 160 na 650 te da je brutto produkt Omco-a povećan za 20-tak puta.

Predsjednik Vlade čestitao je na postignutim izvrsnim rezultatima koji su prije svega rezultat uloženog truda i rada kako u poduzeću Omco Croatia tako i u ostalim razvijenim humskim poduzećima. 
Istaknuo je kako je iznimno zadovoljan viđenim te da gospodarstvenici iz Huma na Suli mogu biti primjer svima u Hrvatskoj. Nadodao je kako bi se volio vratiti u Hum na Sutli u posjetu vodećoj staklani u Vetropack grupi - Vetropack Straži.

Najvažnije je na kraju reći da je predsjednik Vlade Plenković dao apsolutnu podršku projektu cestovne infrastrukture općine, a prije svega ceste kroz poslovnu zonu Drajža. Kako je od prije mjesec dana ministar mora, prometa i infrastrukture Butković dao obećanje vezano uz proglašenje ceste, od centra Huma na Sutli do graničnog prijelaza Mali Tabor, državnom cestom. Istaknuo je da će se već naredne godine krenuti s realizacijom prve faze izgradnje industrijske ceste koja uključuje izgradnju do tvrtke Omco Croatia.
vrh stranice