Poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu KNJIŽEVNE NAGRADE „RIKARD JORGOVANIĆ“

15.03.2023.

Hrvatskozagorsko književno društvo i Općina Hum na Sutli

 

objavljuju  poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu

KNJIŽEVNE NAGRADE „RIKARD JORGOVANIĆ“

 

 Prijedlog za Nagradu mogu dostaviti autori, nakladnici, ustanove, građani i članovi Povjerenstva, a za nju mogu konkurirati sve vrste književnih djela autora koji su porijeklom iz Hrvatskoga zagorja, autora koji žive i stvaraju na području Hrvatskoga zagorja, autora koji svojim radom daju izniman doprinos u promoviranju književnih vrijednosti Hrvatskoga zagorja ili autora koji u svojim djelima promoviraju i druge vrijednosti Hrvatskoga zagorja.

Konkurirati mogu ona djela koja nisu nagrađena nekom književnom nagradom, a prijaviti se za nagradu mogu autori, odnosno izdavači djela objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom razdoblja od 1. travnja 2022. godine do 1. travnja 2023. godine.

U slučaju sunakladništva, naslov prijavljuje jedan od nakladnika. Upravni odbor HZKD - a i Načelnik Općine Hum na Sutli pridržavaju pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju radi utvrđivanja prava ispravnosti prijava.

Nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa. Nagrada ne može biti  podijeljena na više autora ili dijela, kao ni uskraćena. 

O izboru nagrađenog odlučuje Povjerenstvo koje obavještava Upravni odbor HZKD-a i općinskog načelnika Općine Hum na Sutli.

Prijave molimo dostavit na adresu: NARODNA KNJIŽNICA HUM NA SUTLI, Hum na Sutli 175, 49231 HUM NA SUTLI.

Rok za dostavu je do 15. travnja 2023. godine. 

vrh stranice