Pozivnica za književnu manifestaciju Dan Rikarda Jorgovanića, 26.4.2024.

18.04.2024.

pdf Pozivnica za književnu manifestaciju Dan Rikarda Jorgovanića, 26.4.2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

KRAPINSKO ZAGORSKI OGRANAK DRUŠTVA HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA

  I

OPĆINA HUM NA SUTLI

 

objavljuju  poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu

 

KNJIŽEVNE NAGRADE „RIKARD JORGOVANIĆ“

 

 Prijedlog za Nagradu mogu dostaviti autori, nakladnici, ustanove, građani i članovi Povjerenstva, a za nju mogu konkurirati sve vrste književnih djela autora koji su porijeklom iz Hrvatskoga zagorja, autora koji žive i stvaraju na području Hrvatskoga zagorja, autora koji svojim radom daju izniman doprinos u promoviranju književnih vrijednosti Hrvatskoga zagorja ili autora koji u svojim djelima promoviraju i druge vrijednosti Hrvatskoga zagorja.

Konkurirati mogu ona djela koja nisu nagrađena nekom književnom nagradom, a prijaviti se za nagradu mogu autori, odnosno izdavači djela objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom razdoblja od 1. travnja 2023. godine do 1. travnja 2024. godine. 

U slučaju sunakladništva, naslov prijavljuje jedan od nakladnika. Upravni odbor KZODHK - a i Načelnik Općine Hum na Sutli pridržavaju pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju radi utvrđivanja prava ispravnosti prijava. Nagrada se sastoji od Povelje i novčanoga iznosa. Nagrada ne može biti podijeljena na više autora ili djela, kao ni uskraćena. O izboru nagrađenog odlučuje Povjerenstvo koje obavještava Upravni odbor KZODHK - a i Načelnika Općine Hum na Sutli.

Prijave molimo dostaviti na adresu: NARODNA KNJIŽNICA HUM NA SUTLI, HUM NA SUTLI 175, 49 231 HUM NA SUTLI

do 15. travnja 2024. godine. 

vrh stranice