Prevencija i liječenje demencije ide online !

31.12.2020.

Projekt Prevencija i liječenje demencije Općine Hum na Sutli poprima novo ruho!

Unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji te nemogućnosti održavanja predavanja i radionica u dosadašnjem formatu, općina Hum na Sutli, koja je nositelj projekta „Prevencija i liječenje demencije“, dovitljivo je i snalažljivo prilagodila svoje projektne aktivnosti te će se s dolaskom nove godine sva preostala predavanja i radionice održavati u online formatu. Projekt je to čija je vrijednost 479.350,00 kn kroz kojeg će se održati sveukupno 20 predavanja sa specijalistima neurolozima, neuropsihijatrima, psihijatrima i psiholozima te 20 radionica od čega je 10 radionica vježbanja s fiziotarapeutom, 5 plesnih radionica s profesionalnim plesačem i 5 likovnih radionica s art voditeljem. Namjera projekta je podizanje razine informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti demencije, samom razvitku i liječenju te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelima i njihovim članovima obitelji i njegovateljima. Tako će se kroz projektne aktivnosti povećati kvaliteta liječenja dementnih osoba te njihova bolja njega i skrb te usporavanje rasta broja oboljelih osoba zahvaljujući predavanjima sa savjetima o preventivnim mjerama.

Prvo će se predavanje održati već idućeg utorka 5. siječnja 2021. godine s početkom u 16 sati putem Zoom-a, a za sve one koji neće moći aktivno prisustvovati predavanju, video snimka će biti dostupna na YouTube kanalu i web stranici Općine Hum na Sutli te na facebook stranici Prevencija i liječenje demencije. Kako bi se pristup online predavanjima i radionicama omogućio i onima slabijeg imovinskog statusa, koji nemaju pristup tehnologiji za pristup internetu, Općina Hum na Sutli pribavila je 20 tableta i slušalica s mikrofonima.

Više informacija o projektnim aktivnostima te poveznice na predavanja koja će se održavati putem Zoom-a pronađite na web stranici Općine Hum na Sutli (www.humnasutli.hr) te na facebook stranici Prevencija i liječenje demencije.

 

Sara Kolar, voditeljica projekta

plakat-prevencija-i-lijecenje-demencije.pdf

vrh stranice