Prijem roditelja novorođenih Humčanka i Humčana

21.11.2019.

Prijem roditelja novorođenih Humčanka i Humčana

                                                        

Sredinom mjeseca studenog upriličen je prijem  šesnaestero roditelja novorođenih Humčanki i Humčana. Tom prilikom uručeno je 46.000,00 kuna kao sredstvo potpore za poboljšanje nataliteta u našoj Općini.

Obitelji Jutriša uručen je iznos od 6.000,00 kuna za blizance, za drugo dijete iznos od 4.000,00 kuna uručen je obiteljima Čuček, Mikša, Poredski, Tepeš i Špiljak, a za prvo dijete po 2.000,00 kuna primila su obitelji Javorić, Čuček, Kunštek, Mlinarec, Halužan, Škrabl, Tepeš, Čuček, Ivić i Pavić .  

Svakom novorođenom djetetu poklonjena je cro-hobica koje su izradile vrijedne ruke humskih  žena. Cro – hobica, medicinska pomagala koja imaju terapeutski učinak na prerano rođene bebe u inkubatoru. Riječ je o heklanim hobotnicama koje podsjećaju bebe na njihove pupčane vrpce i na majčinu utrobu, zbog čega osjećaju sigurnost, a samim time omogućuje se lakši rad medicinskom osoblju, jer bebe ne čupaju sonde na koje su spojene.

Uz novčani dar svakom novorođenom djetetu, od strane Općine, poklonjena knjižica edicije Osmijeh „Neka te čuva anđeo čuvar“.

U periodu od siječnja do kraja listopada rođeno je 43 djece, te je iz Općinskog proračuna u tu svrhu izdvojeno 130.000,00 kuna.


vrh stranice