#Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost

23.01.2019.

#Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost

U Narodnoj knjižnici Hum na Sutli održana je 12. siječnja 2019. radionica čitanja poznatog Zagorkinog djela "Tajna krvavog mosta". Nakon čitanja i književnog osvrta na ovo djelo Marije Jurić Zagorke održan je i Zagorkin kviz te diskusije o statusu žena kroz povijest.

Voditeljice radionice bile su: Vesna Barilar, Jasminka Pešut i Tajana Broz.
Radionica koja je održana u Humu na Sutli dio je projekta #Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koji je namijenjen ženama starijim od 54 godine, a koji se provodi u razdoblju od 23. 07. 2018. – 23. 08. 2019.
Nositelj projekta je Centar za ženske studije, Zagreb, a partneri na projektu su: Etnografski muzej, Zagreb i Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa Umjetnost i kultura 54+.
Svrha je projekta doprinijeti poticanju kreativnog izražavanja žena starijih od 54 godine te kroz njihovo uključivanje u radionice - čitalačke aktivnosti, etnografske i likovne radionice, scensko sudjelovanje i izložbe, koje će se u najvećoj mjeri održavati u Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji, potaknuti njihovo sudjelovanje u kulturnim inovativnim aktivnostima u zajednici i tako doprinijeti smanjivanju rizika od socijalnog isključivanja.

vrh stranice