Žive jaslice u Prišlinu

27.12.2018.

Žive jaslice u Prišlinu


Dramska sekcija ŠKD-a Sveti Petar iz Breznog za ove je božićne blagdane svojim sumještanima pripremila nešto potpuno novo i još nikad viđeno u Humu na Sutli - žive jaslice. Pokraj crkve sv. Petra u Prišlinu na sam Badnjak, 24. prosinca, prije male polnoćke, u 19 sati, glumačka je družina scenski uprizorila biblijski prikaz Isusovog rođenja.
Sama ideja i plan živih jaslica krenula je već početkom ove godine pod inicijativom voditeljice dramske sekcije Sare Kolar, te je glumačka družina cijeli prosinac provela u pripremama za ovaj veliki događaj. Ono što je prethodilo ovom događaju bilo je postavljanje velikog adventskog vijenca ispred crkve Sv. Petra, te je dramska sekcija zajedno sa svojim sumještanima i župnikom Damirom Ivanek paljenjem svake adventske svijeće pomalo odbrojavala dane do badnje večeri.
Osim članova glumačke družine, u programu su sudjelovali i dječji zbor Humčeki, Župni zbor iz Prišlina te župni mladi kao pomoćni glumci. Za sve posjetitelje bilo je organizirano kuhano vino i čaj uz kekse, a mogli su se kupiti i suveniri od prirodnih materijala, ručni rad voditeljice Sare Kolar, kao uspomena na prvi ovakav događaj u ovom kraju. Kupnjom suvenira izravno se potpomogla organizacija ovog događaja te rad glumačke družine.
Nakon programa svi okupljeni nastavili su druženje u crkvi na maloj polnoćki, a zatim su još jednom mogli pobliže pogledati svetu obitelj, kraljeve, pastire i ovčice.
Hvala svima koji su ovo vrijeme radosti, ljubavi, mira i obiteljskog zajedništva odlučili okruniti dolaskom na ovaj događaj! Hvala što ste badnju večer proveli s nama! Zbog vas ovo i radimo!
Bio je ovo veliki projekt koji zasigurno sami i bez pomoći ne bismo mogli ostvariti, stoga veliko HVALA svim sponzorima i pomagačima!
Sponzori: Župnik Damir Ivanek, Župni caritas, Stolarija Marko, Hinko Mikša, Empiria Solaris, Caffe-bar Špoljar, Frizerski salon "Diana", BDF Servis, Lema-trans, Graditeljstvo "Ivić", Omco, Humkom, Pildek strojarstvo, Frizerski salon "Tanja", Proizvodnja i trgovina kristalnih unikata "Podhraški", GP Špiljak, Antonić Strojna obrada metala, OMR Zlatko Špiljak, Autoprijevoz Lovrenčić, Antonić Robi, Cerovski Davor i Josip, Topić Tanja i Mario, Humska udruga mladih, Općina Hum na Sutli, Humska kapljica, Briljant Kristal, Damir Brežnjak i Naša bajka (Marija Kučiš).
U slučaju da smo nekoga izostavili, duboko se ispričavamo i molimo za razumijevanje.
Veliko hvala i svim pomoćnim glumcima! Hvala Tihani Grahovar, Tamari Grahovar, Klemenu Govedić, Marku Mikša, Karlu Halužan i Tomislavu Oreški!
Hvala još jednom svima koji su nas došli pogledati i podržati naš rad! Odaziv je bio daleko iznad očekivanog, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego pripremiti nešto veće i bolje za božićne dane iduće godine.
Link: 
vrh stranice