Aktivnosti Gradskog društva crvenog križa Pregrada (Pregrada, Hum na Sutli i Desinić)

24.03.2020.

AKTIVNOSTI GD CRVENOG KRIŽA PREGRADA (Pregrada, Hum na  Sutli i Desinić)

 

Poštovani građani Huma !

Prenosim vam dio aktivnosti crvenog križa, na području općine H/S, a koje su dogovorene sa ravnateljicom (gospođom Šteficom Pasarić). Aktivnosti se odnose na pomoć najpotrebitijim osobama  sa područja općine H /S. Inače GDCK Pregrada djeluje na području triju lokalnih jedinica Pregrade, Desinića i Huma na Sutli.

Osim uobičajenih aktivnosti „ Pomoć u kući „ provode se dodatne aktivnosti koje se odnose na “ ranjive“ skupine stanovništva – osobe starije životne dobi, invalidne osobe, kronični i akutni bolesnici. Djelatnici CK svakodnevno obilaze korisnike usluga bez direktnih kontakata sa korisnicima, odnosno bez  ulaženja u kuću ili stan. Vrši se usluga dostave namirnica, lijekova, vode, higijenskih potrepština, kao i plaćanje režijskih troškova. Djelatnici koriste maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, te se pridržavaju svih mjera za sprečavanje prijenosa bolesti, a koje je propisao Zavod za javno zdravstvo,  Ministarstvo zdravlja   i ostala tijela … Prije pojave epidemije korona virusa na području naše Općine imali smo dvadesetak korisnika socijalnih usluga Crvenog križa, no sada je taj broj nešto porastao jer se po pozivu građana povećao broj potrebitih. Također se , a sukladno Rješenjima Centra za socijalnu skrb svakodnevno dostavlja određeni broj toplih obroka. I ova se aktivnost provodi uz primjenu svih sigurnosnih mjera o sprečavanju širenja korona virusa. Usluga besplatne dostave obroka za vrijeme trajanja krizne situacije moguća je i za ostale potrebite koji to žele, a u koliko su oni to ugovorili -u ugostiteljskim objektima koji imaju dozvolu za isporuku hrane u kriznoj situaciji – obroke će preuzeti i dostaviti djelatnici ili volonteri Crvenog križa.

 

Sve daljnje informacije građani mogu dobiti pozivom na broj telefona   098 857 – 120  ili na besplatni telefon Hrvatskog Crvenog križa  0800 1188 , a s kojeg će vaš poziv biti preusmjeren na gradsko društvo Crvenog križa.

 

OPĆINA HUM NA SUTLI

OPĆINSKI NAČELNIK

Zvonko Jutriša, dipl.ing.stroj.

 

vrh stranice