APEL JAVNOSTI - građanima općine Hum na Sutli

23.03.2020.

APEL  JAVNOSTI – građanima općine Hum na Sutli

                                                            Poštovane građanke i građani  !

Obraćam vam se sa molbom da krajnje ozbiljno shvatimo situaciju vezano uz nažalost pojavu corona virusa na našem području , kao i države u cjelini. Svi smo svjedoci da se desilo na Humu nešto što smo mislili da se može dogoditi samo onom nekom drugom, međutim sada sve više uviđamo svi da to nije tako.

Slušajmo i pratimo pozorno sve naputke i odluke Stožera Civilne zaštite RH - ČUVAJMO SEBE, jer na taj ćemo način spriječiti da zbog nas strada netko  - nama draga osoba ili bilo koja druga osoba.

 OSTANIMO DOMA

OPĆINA Hum na Sutli u okviru ovlasti zabranila je rad dječjeg vrtića od 16. ožujka do daljnjega. ( trošak dežurstva teta u vrtiću u potpunosti snosi Općina do trenutka ponovne uspostave rada vrtića, znači roditelji u tom periodu neće plaćati ništa )

U dogovoru sa ravnateljicom crvenog križa ( GCK Pregrada ) koji pokriva Pregradu, Desinić i Hum na Sutli, na području naše Općine zbrinuto je 19 osoba starosne dobi iznad 65 godina, kao i 3 socijalna slučaja kojima se dnevno dovozi i topli obrok.

Iste su osobe zbrinute i sa ogrjevnim materijalom – drvima. ( broj telefona u slučaju bilo kakovih potreba je 098 857 120 )

Brojem zaraženih osoba nažalost ne baratamo jer isti spadaju pod Zakon o zaštiti osobnih podataka. ( ponekad župan KZŽ zna iznijeti pokoji podatak za medije )

Do sada je Općina nabavila i podijelila zaštitne maskice Zdrastvenoj stanici i ljekarni, zatim djelatnicama vrtića, i općinskim javnim poduzećima, također je nabavljeno i dato u Zdrastvenu stanicu 6 specijalnih odijela u slučaju jače eskalacije virusa

U nabavi smo 1000 kom novih višeslojnih – perivih zaštitnih maskica, a koje će se moći podići u prostorima Humkom-a od četvrtka 26. 03. 2020. na dalje. Molimo da se vodi računa da su maskice namijenjene starijoj i rizičnijoj populaciji.

Upozoravam roditelje da je korištenje igrališta za djecu strogo zabranjeno, također sportskih igrališta kao i igrališta kod centralne škole V. Kovačić .

Broj telefona Stožera civilne zaštite općine Hum na Sutli    o49  382 382 ( od 07.00 do 15.00 radnim danom )

  

OPĆINA HUM NA SUTLI

OPĆINSKI NAČELNIK

Zvonko Jutriša, dipl.ing.stroj.

 

pdf Apel

vrh stranice