Dodijeljena priznanja u akciji Cvjetni Hum 2017.

14.11.2017.

U nedjelju,12. studenoga, održana je završna svečanost ekološke akcije «Cvjetni Hum 2017.», koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli.Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna više od 200 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije s preko 400 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 19 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 2000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.U kulturno-umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić i poznati zagorski glazbenik Zoran Čavužić.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo MarijeŠpiljak, Prišlin 46/1. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Joški Krklec, Klenovec Humski 17. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobilaMilena Očko, Lastine 3/2, a u kategoriji VoćnjakZdenka i Branko Firšt, Rusnica 63/2. Najljepše ovogodišnje Humsko okno imala je Zdenka Petek, Mali Tabor 68,a za Živicuje priznanje pripalo Meliti Humski, Prišlin 3. U kategoriji Trsjepriznanjeje pripaloMarjanuOčku, Grletinec 51, a u kategoriji BrajdeStjepanu Rebiću, Klenovec Humski 103/1. Vlasnica najljepših Tradicijskih ruža ove je godine Đurđa Turner, Mali Tabor 101.Za najljepši ovogodišnji Poslovni prostor priznanje je pripalo Caffe baru 'VUČJA GORICA', Mali Tabor 83/2, a u kategoriji Zimzelen Ružici Kampuš, Strmec Humski 61.

U specijalnoj kategoriji Kutak za odmor priznanje je primila Karolina Žerjav, Mali Tabor 76/1. Brigita Posilović, Mali Tabor 68,vlasnica je priznanja u kategoriji Cvijeće dobrodošlice, a u kategoriji Marljiv kao crv Mila Majcenić, Mali Tabor 21, i Stjepan Palaić, Druškovec Humski 89/1. U kategoriji Cvijeće i ja priznanje je dobila Milica Vešligaj, Klenovec Humski 81, a u kategoriji Cvjetni kutak Marina Bratovenski, Klenovec Humski 89, i Ana Mikša, Prišlin 64. U kategoriji Kad se male ruke slože priznanje je pripalo OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli 152, a u kategoriji Moja kućica - moja slobodica Gelici Špiljak, Hum na Sutli 195.

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Naše Humčanke -Ljiljana Blažun, Katarina Firšt, Jožica Poredski, Marija Majcenić, Vida Mikša i sama Tanja Topić - ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić.
vrh stranice