Dodijeljena priznanja u akciji "Cvjetni Hum 2018."

17.10.2018.

U nedjelju, 14. listopada, održana je završna svečanost ekološke akcije «Cvjetni Hum 2018.», koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna gotovo 200 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije kroz 400 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 19 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 2000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su humske mažoretkinje, koje već godinu dana u dvije dobne skupine marljivo vježbaju ritmiku, mažoret ples, te osnove baleta, jazz dancea i hip hopa. Mlađu skupinu predstavljaju djevojčice od predškolskog uzrasta do trećeg razreda osnovne škole, dok su u starijoj grupi djevojke od 4. do 8. razreda OŠ. Osim mažoretkinja, u programu su nastupila djeca iz humskog Dječjeg vrtića „Balončica“, te publici od ranije poznati Dino i Karla Miklaužić.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašena su domaćinstva Vesne Pereti, Prišlin 23-1, i Martine Turner, Prišlin 100. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Mileni Lovrenčić, Prišlin 45-1, i Mariji Očko, Hum na Sutli 50-1. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobila Mira Vrhovnik, Strmec Humski 69-1, a u kategoriji Voćnjak Zdenka Čuček, Vrbišnica 56-1. Najljepše Humsko okno imali su Zdravko Tepeš, Hum na Sutli 89, i Jadranka Završki, Klenovec Humski 64-1, a za Živicu je priznanje pripalo Jolandi Klokočovnik, Mali Tabor 71. U kategoriji Trsje priznanje je primio Stanko Grahovar, Mali Tabor 14-2, a za vlasnicu najljepših Tradicijskih ruža ove je godine proglašena Marija Stančić, Lastine 13. Za najljepši ovogodišnji Poslovni prostor priznanje je pripalo Frizerskom salonu „Sanja“, Mali Tabor 83-2.

U specijalnoj kategoriji Cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Katica Oraić, Grletinec 24-1, i Ljubica Pongračić, Prišlin 96, u kategoriji Cvijeće i ja Helena Horvat, Lastine 16, a u kategoriji Cvjetni kutak Božica Miklaužić, Druškovec Humski 87. U specijalnoj kategoriji Kutak za odmor priznanje je primila Štefica Mikša, Prišlin 2-2, a u kategoriji Marljiv kao crv Zlata Špoljar, Prišlin 11-1. U specijalnoj kategoriji Moja kućica - moja slobodica priznanje je pripalo Jeleni Rebić, Mali Tabor 3, a u kategoriji Plavetnilo i zelenilo Aniti Križanec, Klenovec Humski 123, i Renatu Špoljaru, Mali Tabor 83-2. Najljepše Školsko dvorište ove je godine bilo u Područnoj školi u Prišlinu.

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Naše Humčanke - Ljiljana Blažun, Katarina Firšt, Jožica Poredski, Marija Majcenić, Vida Mikša, Milica Jesih, Milena Horvat, Zdenka Petek, Milica Stambolić - ispekle su desetak potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu već tradicionalno uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić. (ĐM)
 
Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE
vrh stranice