Održani Humski dani glume

19.10.2018.

Dramska sekcija ŠKD-a Sv. Petar Brezno organizirala je uz pomoć Općine Hum na Sutli prve Humske dane glume 6. i 7. listopada u kinodvorani s početkom u 18 sati pod motom: "2 dana, 6 glumačkih družina, 6 predstava i 100% smijeha".

Program se svake večeri sastojao od 3 humoristične predstave; u subotu su nastupali: Anita Tušek iz Humorističnog društva "Zvonec" iz Krapine s predstavom "Friška vdovica", Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje s predstavom "Hudi beteg" i Komedijaši KUD-a Stažnjevec s predstavom "Martin Zagreb Martin Zagreba", a u nedjelju su nastupali: Vesela družina Udruge umirovljenika Hum na Sutli s predstavom "Doktorica i njezini pacijenti", Priločka amaterska scena iz Preloga s predstavom "Skrivačkanje" i AKUD "Žensko kazalište" iz Gornjeg Jesenja s predstavom "Ona hoće, on neće".

Obrativši se publici u nekoliko kratkih riječi, program je u subotu otvorila zamjenica načelnika Tanja Topić, a program je u nedjelju zatvorio načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša. Kroz program nas je vodila voditeljica Dramske sekcije Brezno, Sara Kolar.

Program je svake večeri završen uz domjenak I druženje. Subotnji domjenak pripremila je udruga žena “Humsko srce”, te su članice tom prilikom, uz razne vrste slatkih I slanih poslastica, mogle prezentirati rad svoje udruge.

Iako su ovo bili tek prvi Humski dani glume, ostavili su dojam kao da je ovo već uobičajena, tradicionalna manifestacija u Humu na Sutli, zbog odlične organizacije, još boljih gostiju, brojne posjećenosti i količine smijeha koji se mogao čuti u ove 2 večeri.

Članovi Dramske sekcije Brezno, po prvi puta u ulozi organizatora, prezadovoljni su I kažu kako su samo htjeli oplemeniti kulturnu ponudu svoje Općine, te svojim Humčanima približiti amatersku glumu I sve ono čime se oni u slobodno vrijeme bave.

Ne preostaje nam ništa drugo, nego veseliti se idućih Humskim danima glume!
  
Galeriju fotografija pogledajte OVDJE, kratak film sa fotografijama pogledajte OVDJE
vrh stranice