Donacija invalidskih pomagala članovima braniteljske udruge

17.04.2020.

Donacija invalidskih pomagala članovima braniteljske udruge

S obzirom na ozbiljno zdravstveno stanje, poodmaklu životnu dob i opće socijalno stanje  mnogih naših branitelja zajednica poduzima niz preventivnih mjera pomoći, s ciljem njihove  socijalizacije, kao i  zaštite njihova zdravlja.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko - zagorska, Ogranak Zabok jednom godišnje organizira sistematske preglede članova udruge i članova njihovih obitelji. Taj proces se uspješno provodi već niz godina, a posljednja je učinjena u dogovoru sa ravnateljem  Veteranske bolnice neposredno prije početka ograničenog kretanja građana zbog corona virusa.

Zajedništvom općina , gradova i KZŽ, te pomoći gospodarskih subjekata koji djeluju na području Krapinsko - zagorske županije prikupljena su određena financijska sredstva, za koja su kupljena jedna elektro -motorna kolica te jedna invalidska kolica.

Za Uskrsne blagdane vrijedna donacija invalidskih kolica data su na korištenje članu udruge Košanski Stjepanu iz Zaluga, a elektromotorna kolica članu udruge Barić Joži iz Orešja Humskog.

S obzirom da stanje pandemije i nemogućnosti da se ispred udruge organizirano izvrši predaja invalidskih kolica Košanski Stjepanu dostavljena su „štafetno“ (primopredaja putem članova udruge), a Barić Joži dostavljena su uz pomoć načelnika općine Hum na Sutli. Zvonka Jutriša, te općinskog vijećnika Marija Vidićek.

S obzirom  na zdravstveno stanje bolesnih članova braniteljske udruge ova donacija u  mnogome će poboljšati kvalitetu njihova života.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko - zagorska zahvaljuje svima koji su se uključili u akciju doniranja određenih financijskih sredstava. Financijsku potporu pružili su :

-       Županiji Krapinsko-zagorska

-       Vetropack Straža Hum na Sutli

-       Gradu Zabok

-       Gradu Donja Stubica

-       Gradu Zlatar

-       Općini Hum na Sutli

-       Općina Tuhelj

-       Općina Marija Bistrica

-       Općina Stubičke Toplice

-       Pekom Krapina

-       OMCO Hum na Sutli

-       Perfa d.o.o

-       Mini mljekara Veronika

-       Zvonimiru Čuljak, D.Pačetina

-       Kulina pomagala Zagreb

Posebno hvala članovima UDVDR Ogranak Zabok koji su ukazali na aktualne probleme, a koji su i ovoga puta zajedništvom riješeni.

Zajedno u ratu zajedno u miru.

 

Predsjednik Podružnice Stjepan Pavliša inž.el.

Dopredsjednikmr.cr.Josip Horvatin

i Središnji odbor Podružnice

vrh stranice