Humsko amatersko kazalište predstavljat će Zagorje na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Marija Bistrica je bila domaćin selekcije predstava s područja Krapinsko – zagorske županije prijavljenih za 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera. Shodno epidemiološkoj situaciji, smotra kazališnih amatera, koja je poslužila kao izlučno natjecanje za spomenuti Festival, održana je bez publike, u Domu kulture u Mariji Bistrici.

Četiri skupine

Nastupile su četiri glumačke skupine – Dramska udruga “Kaj” Zabok izvela je predstavu “Čežnja”, autorice i režiserke Đurđice Seleš, Dramska sekcija KUD-a Lobor izvela je predstavu “Princeza Louise u Loborgradu”, autorice i režiserke Anite Klemar, KUD “Naša Lipa Tuhelj” predstavio se predstavom “Ja doktor nisem” Ljubomira Kerekeša, koju je prilagodila Pavica Iveković, a Humsko amatersko kazalište KUD-a “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli izvelo je predstavu “Daj mi povej”, autorice i režiserke Sare Kolar.
Selektor delegiran od strane Hrvatskog sabora kulture bio je akademski glumac Dubravko Sidor, koji je za nastup na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama preporučio predstavu “Daj mi povej”.

Preostale nagrade

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Đurđica Seleš (predstava “Čežnja”), a za najbolju mušku Bruno Očko (“Daj mi povej”). Najbolja sporedna ženska uloga je ona Andreje Cvetko (“Princeza Louise u Loborgradu”), a najbolja muška sporedna Miroslava Rohteka (“Čežnja”). Nagradu za najbolju scenografiju i kostimografiju dobila je Dubravka Šoić – Horvat (“Princeza Louise u Loborgradu”), za najbolju režiju Pavica Iveković (“Ja doktor nisem”), a za najbolji tekst Sara Kolar (“Daj mi povej”). Domaćin ovom događanju bila je Udruga “STAV” Marija Bistrica. (ZI)

preuzeto sa  https://www.zagorje-international.hr/index.php/2020/09/07/humsko-amatersko-kazaliste-predstavljat-ce-zagorje-na-festivalu-hrvatskih-kazalisnih-amatera-u-vodicama/?fbclid=IwAR1uxMAZ77LdK8eDIGLoBcW6JEILgDKPG-Bryjem4m9DqOBYKFkKr02wIEQ

 

vrh stranice