Održan 16. Mali županijski fašnik

25.02.2019.

ODRŽAN 16. MALI ŽUPANIJSKI FAŠNIK

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Općine Hum na Sutli, te medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko Zagorje Krapina, a u organizaciji Turističke zajednice Općine Hum na Sutli i Destinacijsko-promidžbenog kluba "Zeleni bregi" iz Pregrade, održan je u Humu na Sutli, 23. veljače 2019. godine, tradicionalni 16. Mali županijski fašnik.
Fašničku povorku predvodio je fašnički princ Matija Krizmanić, a prigodni program održan je u kinodvorani, gdje su se mnogobrojnoj publici predstavili vrtići: DV „NAŠA RADOST“ iz Pregrada, DV „BUBAMARA“ iz Donje Stubice te domaći DV „BALONČICA“.
Pravo oduševljenje među djecom izazvali su mađioničar Japa i klaun Balonko, koji je ujedno za svako dijete izradio figuricu od balona.
I ove je godine povorka imala revijalni karakter. Od prikupljenih sredstava nabavljen je televizor za Dječji vrtić „Naša radost“, iz Pregrade. Za svu djecu i sudionike programa organiziran je i tradicionalni "krafna-domjenak“.
U ime Krapinsko-zagorske županije županijski ključ predala je fašničkom princu Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ, dok se nazočnima s nekoliko prigodnih riječi dobrodošlice obratio Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli. Na kraju su zajedno podijelili slatke pakete vrtićima, te predali televizor pregradskoj ravnateljici Gordani Krizmanić.
Đurđa Mesarić

vrh stranice