„10. OBRTNIČKA NOĆ“ UDRUŽENJA OBRTNIKA PREGRADA, HUM NA SUTLI, DESINIĆ

28.02.2019.

10. OBRTNIČKA NOĆ“ UDRUŽENJA OBRTNIKA PREGRADA, HUM NA SUTLI,DESINIĆ

U Humu na Sutli, općini koja teritorijalno pripada Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u kojoj živi i radi 90-tak obrtnika pretežito proizvodne i prijevozničke djelatnosti, u subotu, 23. veljače 2019.g. održana je „10. Obrtnička noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.
Svečanosti „10. Obrtničke noći“ bilo je nazočno 130 osoba a kao i prethodnih godina, sa nama su bili Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, , Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Načelnik Općine Hum na Sutli, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin, te predstavnici komorskog sustava.
Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Hum na Sutli, Potpredsjednik HOK-e i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec , i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić
„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju 20,25,30 i 35 godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.
PRIZNANJE ZA 20 GODINA PRIMILI SU:
Nenad Gretić, Ljiljana Hajdinjak, Milica Kunštek, Stjepana Košanski i Marijan Šurbek.
PRIZNANJE ZA 25 GODINA PRIMILI SU:
Branka Gretić, Mirko Bukovšak, Darko Halužan, Zlatko Golubić, Janko Briševac, Mladen Cerovski, Mario Ivanjko, Cvetka Šolman, Ivan Posavec, Igor Kurko, Dubravko Domjanić, Robert Javorić, Josip Cerovski i Zdravko Smrkulj.
PRIZNANJE ZA 30 GODINA primio je Darko Špoljar. PRIZNANJE ZA 35 GODINA PRIMILI SU: Ankica Javorić, Mario Bele, Franc Gangl.
PRIZNANJE ZA 40 GODINA PRIMILI SU: Ivan I Tomislav Pildek, ,Anđelko Štruklec.
Za 60 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu „KRAČUN“, vl. Ivan Kračun, a za 65. godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu Mesnica „KANTOCI“, vl. Marko Kantoci.
I ove godine „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici, pa su se tako našem pozivu rado odazvali: Stjepan Štruklec, Stanko Štruklec, Josip Pildek,Ivo i Anđela Špiljak, Ivan i Lidija Kračun, Čedomir Bele, Vlado Ivanjko, Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić.
Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su Dino Miklaužić, pobjednik 2. sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog natjecanja „Zvjezdice“ i njegova sestra Karla.
Za glazbeni dio programa zaslužan je bio sastav „F band“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

vrh stranice