Održan 17. Mali županijski fašnik

24.02.2020.

ODRŽAN 17. MALI ŽUPANIJSKI FAŠNIK

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Općine Hum na Sutli, te medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko Zagorje Krapina, a u organizaciji Turističke zajednice Općine Hum na Sutli i Destinacijsko-promidžbenog kluba "Zeleni bregi" iz Pregrade, održan je u Humu na Sutli, 22. veljače 2020. godine, tradicionalni 17. Mali županijski fašnik.

Fašničku povorku predvodile su, uz fašničkog princa Matiju Krizmanića, Humske mažoretkinje, a prigodni program održan je u kinodvorani, gdje su se mnogobrojnoj publici predstavili vrtići: DV „NAŠA RADOST“ iz Pregrada, DV „BUBAMARA“ iz Donje Stubice, domaći DV „BALONČICA“, te mlađi uzrast Humskih mažoretkinja.

Pravo oduševljenje među djecom izazvali su Mickey i Minnie Mouse, klaun Balonko, koji je ujedno za svako dijete izradio figuricu od balona, te veseli face-painting.

I ove je godine povorka imala revijalni karakter. Od prikupljenih sredstava nabavljen je televizor za domaće područno odjeljenje DV-a Balončica, u Prišlinu. Za svu djecu i sudionike programa organiziran je i tradicionalni "krafna-domjenak“.

U ime Krapinsko-zagorske županije županijski ključ predala je fašničkom princu Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ, dok se nazočnima s nekoliko prigodnih riječi dobrodošlice obratio Zvonko Jutriša, načelnik Općine Hum na Sutli. Na kraju su zajedno podijelili slatke pakete vrtićima, te predali televizor humskoj ravnateljici Miri Klasić.

Tekst: Đurđa Mesarić

Foto: Dragan Kušec

galerija slika https://www.dropbox.com/sh/ntyz4lnlqjxs19l/AACmOaVkhEemFG-1xcZHdxJXa?dl=0

vrh stranice