Održano predavanje i radionica u sklopu projekta „Prevencija i liječenje demencije“

10.01.2020.

Ovog su se utorka, 07. siječnja u prostorima Općine Hum na Sutli održale aktivnosti u sklopu projekta „Prevencija i liječenje demencije“.

Predavanje pod nazivom „Zaboravljanje i/ili demencija“ održala je doktorica, specijalistica neurologije Jasna Tumpić Jaković. Osim o demenciji, vrstama demencije i promjenama uzrokovanim demencijom, pričalo se i o prirodnom procesu starenja, o fizičkim, neurološkim i psihičkim promjenama koje starenje obuhvaća, o benignoj staračkoj zaboravljivosti te razlici između demencije i uobičajene staračke zaboravljivosti.

Nakon predavanja, slijedila je likovna radionica koju je održala profesorica Mirjana Drempetić H. Smolić, gdje su se svi prisutni okušali u crtanju ugljenom te u modeliranju gline.

Kroz ovaj će se projekt održati ukupno 20 predavanja i 20 radionica, a sve u svrhu podizanja informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti, samom razvitku i liječenju demencije te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelim dementnim osobama. Rezultat provedenog projekta bit će povećanje kvalitete liječenja dementnih osoba te njihova bolja njega i skrb te usporavanje rasta broja oboljelih osoba zahvaljujući predavanjima sa savjetima o preventivnim mjerama. Ciljane skupine su osobe starije životne dobi, zatim osobe koje boluju od nekog oblika demencije, članovi njihove obitelji te njegovatelji i osobe koje vode brigu i pružaju skrb takvim bolesnicima.

Pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u slijedećim aktivnostima. Raspored aktivnosti i teme predavanja bit će redovito objavljivani na web stranici Općine Hum na Sutli. Sva su predavanja i radionice besplatne.  

 

vrh stranice