Otvoren vidikovac „Gorno“

19.10.2018.

ŠKU „Gustav Krklec“ Lupinjak – Strmec priredio je atraktivno otvorenje vidikovca „Gorno“.
Članovi društva na tri su lokacije dočekivali goste da zajedno krenu prema vidikovcu. Staze su bile uređene i dobro označene, a na putu je bilo organizirano i nekoliko mjesta za okrjepu.
Sudionici šetnice mogli su uživati u ljepotama krajolika i nezagađenoj prirodi s još ponegdje
očuvanom ruralnom aritekturom kraja, a upečatljivi su i očuvani stari nazivi pojedinih dijelova šetnica kao npr. Podvija, Ftičekov breig, Črdakovo, Jusovo korito.

U veselom raspoloženju pristiglo se na vidikovac gdje je svima dobrodošlicu poželi predsjednik društva Josip Tepeš koji je u svom govoru istaknuo, da je vidikovac uređen na zemljištu koje su udruzi ustupili Karlo Jus i Antun Tepeš.

Uz pjesmu i glazbu sastava ŠENT- ROG I TRIO ZAGORJE, te recital humskih popeifki autora Božidara B. Bagole u interpretaciji Narcise Brezinščak , druženje se nastavilo do noćnih sati kada je priređen atraktivan vatromet.

Uređenjem vidikovca „Gorno“ i šetnica – staza zdravlja: od križa dužine cca 1500 m; od Rampe 1000 m i od Klenovca ( Turneri) 1300 m stvoreni su preduvjeti za nove sportsko rekreacijske sadržaje ali i mogućnosti za razvoj turističkih potencijala općine Hum na Sutli.
vrh stranice