Poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu književne nagrade „Rikard Jorgovanić“

11.03.2018.

Hrvatskozagorsko književno društvo i Općina Hum na Sutli objavljuju poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu književne nagrade „Rikard Jorgovanić“

Prijedlog za Nagradu mogu dostaviti autori, nakladnici, ustanove, građani i članovi Povjerenstva, a za nju mogu konkurirati sve vrste književnih djela autora koji su porijeklom iz Hrvatskoga zagorja, autora koji žive i stvaraju na području Hrvatskoga zagorja, autora koji svojim radom daju izniman doprinos u promoviranju književnih vrijednosti Hrvatskoga zagorja ili autora koji u svojim djelima promoviraju i druge vrijednosti Hrvatskoga zagorja.

Konkurirati mogu ona djela koja nisu nagrađena nekom književnom nagradom, a prijaviti se za nagradu mogu autori, odnosno izdavači djela objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom razdoblja od 1. travnja 2017. godine do 1. travnja 2018. godine


U slučaju sunakladništva, naslov prijavljuje jedan od nakladnika. Upravni odbor HZKD - a i Načelnik Općine Hum na Sutli pridržavaju pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju radi utvrđivanja prava ispravnosti prijava.

Nagrada se sastoji od Povelje i novčanoga iznosa. Nagrada ne može biti podijeljena na više autora ili djela, kao ni uskraćena.

O izboru nagrađenog odlučuje Povjerenstvo koje obavještava Upravni odbor HZKD - a i načelnika Općine Hum na Sutli.
 
Prijave molimo dostaviti na adresu: 
NARODNA KNJIŽNICA HUM NA SUTLI
HUM NA SUTLI 175
49 231 HUM NA SUTLI 

do 10. travnja 2018. godine.
 
vrh stranice