Predavanja i radionice „Prevencija i liječenje demencije“ , ožujka 2020.

27.02.2020.

 U utorak, 3. ožujka 2020. godine nastavit će se aktivnosti u sklopu projekta Prevencija i liječenje demencije.

Predavanje pod nazivom "Liječenje uznapredovale demencije" održat će doktorica Ivana Stinčić Roksandić s početkom u 17:15 sati. Nakon kratke okrijepe slijedi plesna radionica s početkom u 18:20 sati s profesionalnim plesačem Lukom Halićem. Za plesne radionice nisu potrebni plesni parovi, već će se plesati zajednička koreografija. Poželjno je da polaznici plesnih radionica dođu na sve 3 plesne radionice. Druga plesna radionica održat će se 24. ožujka, a treća 21. travnja u 18:20 sati.

Sva predavanja i radionice, kao i potrebni materijali, su besplatni za sve polaznike.

Za potrebe budućih predavanja i radionica, organiziran je besplatan dovoz i odvoz sudionika. Autobus polazi 60 minuta prije početka predavanja te vozi slijedećim redom: Grletinec - Poredje - Brezno - Prišlin - Vučja gorica - Hum gornji - Druškovec - Vulica - Klenovec - Lupinjak - Hum donji.

Općina Hum na Sutli u sklopu projekta „Prevencija i liječenje demencije“ organizira 20 predavanja i 20 radionica tokom 18 mjeseci.

Glavni problem projekta je rastući broj oboljelih osoba od neke vrste dementnih oboljenja te u mnogim slučajevima neadekvatna njega i socijalno isključenje takvih bolesnika. Procjenjuje se da trenutno u Hrvatskoj ima oko 86 000 osoba s demencijom. U Hrvatskoj, koja prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 17,7% osoba starijih od 65 godina i ubraja se među najstarije svjetske populacije, vrlo je važno voditi brigu o osobama treće životne dobi. Važno je poslati poruku da naše društvo želi osigurati životnu sredinu koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Namjera ovog projekta je podizanje razine informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti, samom razvitku i liječenju demencije te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelim dementnim osobama.

Ciljane skupine su osobe starije životne dobi, zatim osobe koje boluju od nekog oblika demencije, članovi njihove obitelji te njegovatelji i osobe koje vode brigu i pružaju skrb takvim bolesnicima.

 

jpg Plakat

vrh stranice