Projekt „Žene za Zagorje“

04.08.2018.

Dana 01. kolovoza 2018. godine na potpisivanju ugovora o radu sa ženama na Projektu „Žene za Zagorje“, prisustvovao je Općinski načelnik, koji je izrazio zadovoljstvo što je Projekt „Žene za Zagorje“ zaživio u praksi na području Općine Hum na Sutli te se na taj način pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada provodit će projekt na području svog djelovanja, odnosno na području Grada Pregrade te općina Desinić i Hum na Sutli u suradnji sa partnerima. Općina Hum na Sutli jedan je od partnera u Projektu.

Projektom je obuhvaćeno zapošljavanje 4 žene s područja Općine Hum na Sutli, prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s naglaskom na starije žene od 50 godine te žene s invaliditetom, koje će obavljati poslove gerontodomaćice.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu za 5 korisnika, koje će obilaziti više puta tjedno, a odabir krajnjih korisnika, odnosno starijih osoba u nepovoljnom položaju, kojima je takav vid pomoći i podrške potreban, izvršen je zajedno sa partnerima u projektu, odnosno sa Općinom Hum na Sutli te Podružnicom Centra za socijalnu skrb u Pregradi.

Zaposlene žene će raditi na aktivnostima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć kod brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, te interesima korisnika. Na području Općine Hum na Sutli aktivnostima Projekta biti će obuhvaćeno 20 staračkih domaćinstava.
vrh stranice