Proslavljeno Petrovo na Mrzlom Zdencu

09.07.2018.

U petak, 29. lipnja 2018. u župi Sv. Petra apostola u Prišlinu proslavljena je župna svetkovina. Svetu misu predslavio je velečasni Damir Ivanek. Dan kasnije u subotu, 30.lipnja na Mrzlom Zdencu proslavljena je svetkovina na otvorenom, uz bogat program u organizaciji ŠRU Mrzli Zdenec pod nazivom “Petrovo na Mrzlom Zdencu“.
 
Program je počeo u 14,30 sati nastupom Dramske sekcije ŠKD Sv.Petar Brezno koji su izveli predstavu “Lovačke priče” i bili nagrađeni dugotrajnim pljeskom dvjestotinjak gledatelja. Nakon Dramske sekcije svoj nastup imali su kuburaši ŠKD Sv.Petar Brezno i ŠKD Sv.Pavao Prišlin koji su izveli dva pojedinačna pucnja i jedan zajednički plotun.
 
Pred kraj programa DVD Prišlin-Hum izveo je vatrogasnu vježbu “spašavanje osoba u gorućem automobilu” koja je izvedena uspješno i koja je oduševila okupljene. Zatim se okupljenima obratio velečasni Damir Ivanek koji je župljanima zaželio svako dobro za njihovu župnu svetkovinu.
 
Na kraju programa načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša pozdravio je okupljene, zahvalio se sponzorima, pohvalio domaćine koji su uredili i pripremili Mrzli Zdenec da se jedna ovakva fešta može održati i kako jedna priča mladih ljudi sa idejama i voljnima za rad za javni interes uz veliku podršku i pomoć općine Hum na Sutli, jedan prekrasan dio prirode pretvore u mjesto za druženje svih mještana općine Hum na Sutli.
vrh stranice