U HUMU NA SUTLI DODIJELJENA KNJIŽEVNA NAGRADA RIKARD JORGOVANIĆ 2021.

22.10.2021.

U organizaciji Narodne knjižnice Hum na Sutli i Hrvatskozagorskog književnog društva 21. listopada 2021. u Humu na Sutli  dodijeljena je književna nagrada Rikard Jorgovanić.

Na poziv Narodne knjižnice Hum na Sutli za dodjelu književne nagrade ove su godine pristigli  slijedeći radovi autora:

Đurđe Vukelić Rožić: Ifkica, lepa moja tratinčica, Ivanić-Grad 2020. – zbirka priča

Jelene Hrvoj: Drakona -  Nasljeđe, roman temeljen na hrvatskim mitovima i legendama- triler s elementima horora, Poznanovec, 2020.

Sanje Mendek: Zaljubljeni Žućo, slikovnica, Marija Bistrica 2020.

 Cvjetka Lež: Mrvice uz put, HZKD, Klanjec, 2020. – prozna forma

Mirjane Mikulec: Nosim vrč na vodu, HZKD, Klanjec, 2020. - poezija

Odlukom Povjerenstva književnom nagradom Rikard Jorgovanić nagrađeno je djelo Cvjetka Leža Mrvice uz put, HZKD, Klanjec, 2020.

Cvjetko Lež u svom dugogodišnjem književnom stvaralaštvu objavljivao je poeziju i kratke priče. Knjigom Mrvice uz put …“ Nakon poetskih potraga za onim što tvori jedinstvo ljepote i istine, autor se otputio u svijet proze, kako bi se posve oslobodio zahtjeva i ograničenja pjesničkog umijeća. Ova kratka proza ostvarenja u potrazi za životnim horizontima dobila su širinu, kako u stilu, tako i u temama i motivima. Iz sebi svojstvene perspektive uočava stanja i bolesti društva, pojedinaca  ali i sebe samoga. Posve je nebitno što pripada liječničkoj struci jer za otkriti bolest društva u kojemu živimo i u sebi samome, dostatna je spoznaja i samospoznaja“, napisao je u pogovoru knjige Mirko Ivanjek.

O književnom stvaralaštvu Cvjetka Lež govorio je predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola koji je ujedno uručio i povelju nagrađenom autoru.

U glazbenom programu sudjelovao je mladi nadareni humski glazbenik Dino Miklaužić. 

pdf Životopis nagrađenog

vrh stranice